Kampen

| 8,4 km. – 11 min. (auto) |  8,4 km. – 28 min. (fiets) |

Al bij de eerste aanblik op Kampen proef je de oude historie. Een prachtig stadsfront vormt zich langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Kampen is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart. Het is een gezellige stad met veel monumentale gebouwen die meer vertellen over de geschiedenis van deze Hanzestad.

De stad leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids.
Al lopende door de karakteristieke straten en stegen, is het zeker de moeite waard om naar de gevels te kijken waaraan het rijke verleden van Kampen is af te lezen. Wanneer je omhoog kijkt zullen niet alleen de gevels opvallen, maar ook de bijzondere ‘fresco’s van de middenstand’. Wanneer je te voet de stad ontdekt loop dan ook langs een deel van stadsmuur die hedendaags de stad nog beschermt tegen hoog water en langs een van de 3 nog originele stadspoorten.

Kampen is ook per boot goed bereikbaar. Zowel dichtbij de binnenstad als wat meer in de rust van het buitengebied zijn er legio mogelijkheden om met de boot aan te leggen. Is zeilen je passie, vergeet dan niet dat Kampen ook het beroemdste varende zeilschip van Oost Nederland in huis heeft: de Kamper Kogge.

Buiten het historische hart en de watersport mogelijkheden, zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard.

Meer informatie:
http://www.ontdekdeijsseldelta.nl/nl/ijsseldelta/kampen
https://stad.kampen.nl/

Bron: http://www.ontdekdeijsseldelta.nl/